Apollo Tyres introduceert duurzame EnduRace ’60-serie’ banden voor regionaal transport

Verschenen: 12 september 2024

  • Aandrijf- en traileropties voor 22,5 inch velgen bieden een langere levensduur, hoge stabiliteit en indrukwekkende grip onder alle weersomstandigheden
  • Beide banden zijn 1,5 keer duurzamer dan wettelijk is genormeerd en zijn Three Peak Mountain Snowflake-gecertificeerd voor veelzijdigheid gedurende het hele jaar
  • De mogelijkheid tot ‘coveren’ ondersteunt het streven naar duurzaamheid van Apollo Tyres
  • EnduRace RA 60 en RD 60 zijn nu beschikbaar voor Europese klanten

 

Apollo Tyres breidt zijn range EnduRace truck- en trailerbanden voor velgen van 22,5-inch uit met de introductie van twee nieuwe long-life-producten, de eerste in het hoogtesegment 60. De EnduRace RD-banden van de 60-serie voor aangedreven assen en de RA-trailerbanden van de 60-serie zijn ontworpen voor zware toepassingen en leveren superieure prestaties, duurzaamheid en efficiëntie voor bedrijfswagenparken.

Beide banden zijn Three Peak Mountain Snowflake-gecertificeerd, waarmee hun veelzijdigheid gedurende het hele jaar is bevestigd. Ze bieden elk 1,5 keer meer duurzaamheid dan de Europese regelgevingsnorm.

De EnduRace RD 60-serie, leverbaar in 295/60 R22.5-formaat, is de ideale aandrijfband voor bestuurders die een uitstekende tractie en duurzaamheid nodig hebben voor regionaal en distributietransport. Een optimaal contactoppervlak zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling voor een optimale tractie gedurende het hele jaar, terwijl de slijtvaste samenstelling van de band de levensduur van de band maximaliseert. Een versterkt karkas, dat ook wordt gebruikt voor andere producten uit de beproefde EnduRace-serie, maximaliseert de stabiliteit en maakt de band geschikt voor ‘coveren’.

De RD 60-serie presteert bijzonder goed onder moeilijke weersomstandigheden, met een C-classificatie voor prestaties bij nat weer en heeft een B-geluidsclassificatie voor minder geluid.

De EnduRace RA 60-serie all position-band, leverbaar in de populaire maat 315/60 R22.5, heeft sinusvormige groeven die de directionele stabiliteit gedurende de gehele levensduur van de band optimaliseren en zorgen voor gelijkmatige slijtage op alle asposities. Net als het RD-product heeft de RA 60-serie een speciaal versterkt karkas en een robuuste loopvlaksamenstelling voor een langere levensduur, waardoor wagenparkbeheerders profiteren van een kosteneffectieve oplossing gedurende vele kilometers.

Ook deze band heeft een C-classificatie voor rolweerstand, een B-classificatie voor prestaties bij nat weer en een A-classificatie voor weggeluid, met een geluidsniveau van slechts 70 dB.

Yves Pouliquen, Vice President, Commercial, Europe bij Apollo Tyres, zei: “Onze instap in het bandhoogtesegment 60 bevestigt ons voortdurende streven naar het leveren van de beste producten in hun klasse voor regionaal transport. Door onze populaire EnduRace-serie uit te breiden, kunnen we aan een veel breder scala klanten leveren.”

Meer nieuws

MAN’s hTGX wins 2025 Truck Innovation Award

MAN’s hTGX wins 2025 Truck Innovation Award

The MAN hTGX – a heavy-duty truck with a hydrogen combustion engine – has won the 2025 Truck Innovation Award. The International Truck of the Year journalists presented Alexander Vlaskamp, CEO of MAN Truck & Bus, with the prestigious award during the IAA...

Solaris Urbino 18 Hydrogen is Bus of the Year 2025

Solaris Urbino 18 Hydrogen is Bus of the Year 2025

Tests to select the Bus of the Year 2025 took place in May in Kladno, near Prague (Czech Republic). Five excellent candidates were competing for the most important distinction in the bus industry: Ebusco 3.0 articulated, MAN Lion's City 12 E LE, Mercedes-Benz eCitaro...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This